"Тук Джейсън Хейуърд отговаря на някои често задавани въпроси относно новата серия куки Gardner Tackle Specialist Sharpened Covert Dark.

Методика

 1. Дали куките Specialist Sharpened Covert Dark са подходящи за всички общи случаи?

  - Да, те могат да се използват във всяка риболовна ситуация. Аз никога не използвам незаточена кука и не съм го правил вече повече от 30 години. Веднъж като видите резултатите, е трудно да хвърлите обикновена кука, защото знаете, че тя е по-лоша.

 2. Как всъщност подобряват общата ефективност на монтажа?

  - Много е просто; перфектно заточена кука ЩЕ задържа ухапването по-лесно в устата и ще прониква по-дълбоко и по-бързо от обикновена кука.

 3. Мога ли да ги използвам повече от веднъж?

  - Да, разбира се, ако куката е все още в добро състояние. Заточените куки могат да бъдат освежавани с продукт като Point Doctor на Gardner Tackle. В края на риболовната сесия, ако искате да използвате монтажа отново, просто изсушете куката и я поставете обратно в кутията с монтажи, като се уверите, че сте сложили защитник на върха на куката.

 4. Как препоръчвате да проверим дали са достатъчно остри?

  - Лично аз просто пробивам върха на куката в кожата на връхчето на пръста си. Веднага ще усетите дали куката е наистина остра или не. Внимавайте, защото те могат да проникнат в пръстите бързо, и един малък съвет е да сложите топче от корк на куката, докато правите монтажите. Те наистина могат да хванат всякакво нещо... много лесно.


  Общо

  1. Как се изработват тези куки?

   - Всяка кука се заточва индивидуално с помощта на различни инструменти като файлове и инструменти. След това те се проверяват визуално. Това е дълъг процес за "просто" кука, но всяка кука ще бъде значително по-остра от преди.

  2. Как те са по-остри от модерно заточените с химически вещества куки?

   - Заточването с химически вещества ще свали метала само до определена степен, а всички куки се произвеждат на масово в големи количества. Аз отделям време, усилия и умение, за да заточа всяка отделна кука, докато не стане перфектна. Това е индивидуално изработен продукт. Понякога машините не могат да възпроизведат това, което може да постигне човешката ръка!

  3. Как гарантирате, че ще пристигнат в безупречно състояние?

   - Всички куки се проверяват и се осигурява протектор за върха, който може да се използва наново. Това гарантира, че върховете на куките не се блъскат един в друг и ги предпазва от влага.

  4. Открили ли сте монтаж, който използва тези куки по най-добрия начин?

   - Има неща, които аз лично правя при риболова, които смятам, че ми осигуряват лично предимство, но заточената кука ще подобри ВСЯКИ монтаж.


  Технически

  1. Как да предотвратя ръждясването на върховете на куките по време на употреба?

   - Първо, вашата кука МОЖЕ ДА НЕ ръждясва. Това зависи от водата, в която рибарите. Също така, дали използвате дънна стръв или поп-ъп ще определи колко "ръжда" ще се формира на куката. Най-ефективната смес, която съм открил за борба с това е моят Anti-Rust пръчки, които продавам чрез своята компания Specialist Sharpened hooks.

  2. Дали ръждата реално влияе на функционалността?

   - Не. Ще откриете, че ръждата или корозията са много меки на допир и може почти да се отстранят. Едно бързо протриване с чиста кърпа и поправка с Point Doctor и сте готови за действие.

  3. Дали по-острите върхове са по-крехки?

   - Да, разбира се. Пазете ги! Те са най-важната част от вашето риболовно снаряжение!!!

  4. Няма ли да се остъркат по време на връщане на монтажа?

   - Как да го избегна? Ако ударите гравий и други препятствия по време на връщането, тогава да, но това ще се случи с всяка кука. Ако се сблъскате с трудности, навийте бързо когато вдигнете въдицата и връщайте монтажа с вдигната въдица.

  5. Различни води или (типове седимент) ще влияят ли на върховете на куките по различен начин?

   - Да. За съжаление, няма начин да се предвиди докато ги използвате на място. Не се притеснявайте твърде много за това. Куката не е достатъчно дълго време във водата, за да корозията да влияе на здравината й.

  6. Заточените куки са ли по-слаби, тъй като е премахнат метал?

   - Да, точно краят на върхът